Vælg en side

Vores hunde

Ruller du lidt ned, finder du en oversigt over de hunde vi enten har boende, eller som vi har mulighed for at bruge i vores avl. Klikker du på linket under billedet, kan du se og læse lidt mere specifikt om den enkelte hund.
Vi arbejder udelukkende med avlskårede dyr. Hundene kan enten være kåret i Danmark (efter de Tyske regler) eller i Tyskland. Vigtigheden af avlskåringen og det faktum, at hundene er opdrættet efter Schæferhundeklubben for Danmarks anbefalinger, kan ikke understreges nok!  Det er den eneste garanti du som hvalpekøber har for at forældredyrenes sundhed, brugsegenskaber og eksteriør er i orden!  En stamtavle fra f.eks. Dansk Kennelklub er desværre ikke længere nok for at sikre disse helt basale ting.  Det er den ikke, fordi der efter kennelklubbens nyere regler må avles med dyr der har HD og/eller AD, dyr der ikke har bevist deres brugsegenskaber og dyr der aldrig har været udstillet, og i den forbindelse fået vurderet deres udseende og bevægelse.

Fælles for alle vore avlsdyr gælder at: 

Avlskårede

De er avlskårede efter Tysk standard. Dvs. de og deres afkom kan bruges og udstilles i hele verden. Den Tysk godkendte Avlskåring er det fineste kvalitetsstempel en schæferhund kan få.

HD&AD frie

De er alle dokumenteret fri for hofteled- og albueleds-dysplasi (HD & AD). Vore avlsdyr er naturligvis også OCD, Phd og allergifrie…

Sundhed i generationer

Deres forældre, bedsteforældre og oldeforældres etc.  HD & AD-status er kendt og naturligvis godkendt. Dyrenes HD-index indgår iøvrigt altid som et vigtigt parameter for vores valg af avlspartnere.

Forbedrende avl

De er alle avlet efter princippet om “forbedrende avl”. Dette handler om at se, hvilke detaljer der skal forbedres på tæven og søge den bedste partner til opnåelse af dette! Dette gælder naturligvis både sundhed, brugsegenskaber og eksteriør og almindeligt “sind”.

De bedste fædre

Deres fædre er ofte blandt de bedste i verden.  Vi kører gerne – og ofte meget langt! – til de absolut bedste hanner. Det er hele tiden ønsket om at forbedre og højne kvaliteten. Det er dét vi synes der er sjovt ved vores hobby, og dét der ligger til grund for al vores avl og dermed vore avlsdyr.

Brugsegenskaber

Vi prioriterer dyrenes brugsegenskaber højt. Derfor sørger vi for, så vidt det er muligt, med egne øjne og ører at have set og oplevet fædrenes brugsarbejde. Det er vores erfaring at “mund til mund” metoden i dette tilfælde desværre ikke altid er god nok..

Avlshanner

Team Paka's Gekko

Team Paka's Gekko

Avlstæver

Team Paka's Dahlia

Team Paka's Dahlia

Team Paka's Dinah

Team Paka's Dinah

Team Paka's Giovana

Team Paka's Giovana

Team Paka's Java

Team Paka's Java

Team Paka's Nastasja

Team Paka's Nastasja

Team Paka's Tiana

Team Paka's Tiana

Team Paka's Xanthia

Team Paka's Xanthia

Team Paka's Zofia

Team Paka's Zofia

ungtæver

Team Paka's Jolina

Team Paka's Jolina

Team Paka's Ornella

Team Paka's Ornella